Как записвате вашите идеи? Глезотии за дизайнери + бонус

от Posted on 1 min read 1681 views

Идея, идейка, идейки, всички криейтив специалисти са затрупани с тях. Има идеи и идеИ, и ние, хората на изкуството, знаем, че всеки ден сме заляти от нови и нови идеи, но не искаме ли да следваме точно стъпките, които е нужно да направим, за да реализираме нашите идеи и те да бъдат едни УСПЕШНИ реализирани идеи.

Всеки дизайнер има свой собствен начин, да записва и оформя своите идеи. През годините видях доста хора, които работеха около мен, но ми направи впечатление, че доста от тях не записват нищо никъде. Това е грешно.

Ще ви дам няколко изключително полезни идеи. Когато сядате да работите върху някой проект – първо го скицирайте, запишете допирните му точки, запишете и думи свързани с проекта, това ще ви помогне върху работата впоследстивие.

Ето и някой от най-популярните начини за записване на идеи с техните положителни и отрицателни черти.

Тетрадката

Тетрадка с редове, квадратчета или просто бели листове, която много често колегите я наричат Sketchbook. Тя е една от „технологиите“, чрез които можем да записваме своите креативни идеи с молив. Тетрадката за дизайнера е като длетото на дърводелеца. Не винаги имаме възможност да пуснем бързо компютъра, да отворим програма и да запишем или нарисуваме някоя идея, затова и тетрадката е толкова полезна. Едно от положителните неща на тетрадката, е че винаги можем просто да я отворим и да запишем (скицираме) своите идеи – така няма да губим време за работа.

Нещото, което можем да изтъкнем като минус на тетрадката е това, че за да бъде винаги с нас, трябва да има къде да я сложим, следователно трябва да имаме чанта, няколко молива и линийка.

Готовите приложения /Apps

Програмите за бележки за десктоп, за мобилен телефон, програми за скициране (mockups) или приложения за таблет има хиляди. Те са бързи и с хиляди полезни инструменти. Много лесно можете да запишете своите креативни идеи за вашата бъдеща реклама, и да ги запазите за по-късно. Те веднага се съхраняват и са голяма помощ при скициране впоследствие с Photoshop или някоя друга програма за работа. Дали ще използвате програмка, само за бележки или някой по-сложен продукт за създаване на чертеж решавате вие, спрямо това което създавате. Лично аз ви препоръчвам програмата Balsamiq – това е един бърз, ефективен и забавен инструмент за wireframing. Много полезна програмка, за съжаление платена, но все пак трябва да се стимулира създаването на такива продукти.

Погледнато от друга страна, тези приложения са бариера в работата на повечето дизайнери. Губите време в скициране, губите време, за да разберете как точно работи програмата. Реално вие поставяте едни полета с квадратчета, вместо това, което бихте направили на скицника с молива. Да не говорим, че много от идеите записани в компютъра често остават там и не получават „живот“.

Записване на звукови бележки

Записването на аудио бележки, е бързо, лесно и може да го направите почти с всеки мобилен телефон. Технически погледнато това е една малка секретарка в джоба. Вървите по улицата и ви озарява някоя страхотна идея – вадите телефона и записвате аудио, което може да изслушате по-късно. Недостатък на този вид бележки е, че не можете да скицирате идеите си, а също и това, че просто може да останат в телефона ви!

И така, сблъсквал съм се с много хора, които записват идеите си по странен начин и такива, които изобщо не го правят.

За мен най-добрият начин за записване и скициране на проект си остава тетрадката и моливът.

Вие решавате с какво да помогнете на вашите идеи да бъдат успешни.

Ето и няколко полезни инструмента, които ми вършат невероятна работа:

http://www.uistencils.com/ – продукти за чертане, писане и рисуване. Задължително разгледайте.

https://balsamiq.com/ – доста полезен инструмент за Mockup-и.

И малък подарък от мен  pdf  browser pad – скицник имитиращ браузър – 150 ppi, 20 pixel grid

Свали подаръка

 

-------Надявам се материалът да ти е харесал. Сподели все пак ;)-------
signature

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.

Previous
Спрете да работите от вкъщи, наемете си помещение.
Как записвате вашите идеи? Глезотии за дизайнери + бонус