7 причини за редизайн на уеб сайт

от Posted on 1 min read 587 views

 

Как да разберем, че фирменият уеб сайт има нужда от редизайн? Има много причини за преминаваме към редизайн, но като професионален дизайнер с опит в тази област ще Ви посоча топ 7:

Уеб сайтът се зарежда бавно – днес всичко се прави все по-бързо и никой няма да има търпение да чака бавното зареждане на Вашия фирмен уеб сайт … просто ще отиде при конкурентите. Така губите не само потенциални клиенти, защото бавното зареждане на уеб сайта понижава дори и класирането при търсене в резултатите на Google.

Уеб сайтът изглежда стар – прави лошо впечатление, ако си личи, че Вашият уеб сайт е правен преди 5 или 10 години. По-голямата част от интернет потребителите търсят онлайн информация за продукт или услуга преди да осъществят покупка. Ако дизайнът е остарял, това е първото, което хората ще видят и едва ли биха се задържали за по-дълго време във Вашия уеб сайт.

Висок баунс рейт и намаляващ трафик – баунс рейт (bounce rate) е процент посетители, които са попаднали на Вашия уеб сайт, но след кратък престой са излезли от него без да стигнат до разглеждането на втора страница. Това показва на Google , че Вашият сайт не отговаря на търсенето и за това той ще изпадне на по-задни позиции в класирането. От там и трафикът към сайта Ви ще намалее, тъй като изчезне ли от първата страница с резултати, вероятността някой да рови в следващите страници и да кликне върху Вашата страница спада драстично.

Липсва риспонсив дизайн (responsive design) – това е дизайн, който позволява сайтът автоматично да променя размера си при зареждане на различни устройства – компютър, таблет, смартфон и т.н. Все повече интернет потребители влизат в мрежата именно през телефони и таблети, така че риспонсив дизайнът е от изключително значение за наличието на последователност в маркетинга на Вашата фирма.

Искате да добавите нова функционалност – Ако фирмата ви се разраства и сте решили да продавате онлайн, трябва ви блог или онлайн магазин, то редизайн на сайта е задължителен.

Конкурентите променят техния сайт – Разбира се, че не е нужно всеки път, когато Ваш конкурент променя своя сайт и вие да го правите, но е желателно да сте в крак с времето и да наблюдавате. Ако прекарате известно време на конкурентен сайт и осъзнавате, че може да постигнете целите си по-добре отколкото на Вашия сайт, то е време да запретнете ръкави и да направите редизайн на уеб сайта Ви.

Търсачките не знаят, че съществувате – вече сте научили няколко неща за SEO Оптимизация, но няма как да ги приложите на Вашият сайт. Различните търсачки непрекъснато подобряват търсенето си и следят за съдържание, правилно кодиране и други задължителни елементи. Вие трябва да им го поднесете правилно чрез Вашия сайт. Ако той не е добре направен редизайнът е задължителен.

-------Надявам се материалът да ти е харесал. Сподели все пак ;)-------
signature

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.

Previous
Скъпи татко….
7 причини за редизайн на уеб сайт